Zoeken
Porteum

FAQs voorbeeld

De gebouwen

De campus heet Porteum. De gebouwen heten Brug, Boeg, Ruim, Steven, Kompas, Peil en Echo. 
De gebouwen KompasPeil en Echo zijn voor het havo/vwo en de gebouwen BoegRuim en Steven zijn voor het vmbo.

Kompas: gymnasium, kunst & cultuur
Peil: maatschappij & ondernemen, International Business College
Echo: natuur & onderzoeken en op de bovenste verdieping De Leerroute
Tussen de gebouwen Peil en Echo vind je de Makerspace van ons Technasium. De grootste van Nederland!

Boeg: vmbo b/k klas 2 t/m 4 en de 6 profielen.
Ruim: Het Junior College (klas 1) vmbo basis/kader en tl
Steven: Klas 2 t/m 4 tl.Tussen de gebouwen Boeg en Ruim hebben we een grote werkhal die de mogelijkheid biedt om de mooiste dingen te maken.

In het zevende gebouw, de Brug, vind je ons eigen theater, cultuurruimtes en de kantoren.

Alle leerlingen hebben een nieuw e-mailadres gekregen.
LeerlingroepnaamLeerlingnummer@ll.porteum.nl

Dus, pietje23456@ll.porteum.nl

Het draadloze netwerk voor leerlingen is ‘Porteum’ en niet Gasten-Porteum.
Inloggen doe je met je e-mailadres en je wachtwoord.

Maximaal 600 leerlingen, maar deze zullen niet altijd allemaal tegelijk aanwezig zijn. Ieder gebouw bestaat uit thuisbases van 250-300 leerlingen met zo’n 14 docenten.

Voor een heel groot deel wel. Denk maar een de nieuwe werkhal, de sciencelabs, de prachtige keuken voor HBR en ga zo maar door. Wat nog wel goed is, nemen we natuurlijk mee. We letten op de kleintjes/

Ja. Elk schoolgebouw heeft een eigen fietsenstalling op de begane grond. Deze is ruim genoeg voor alle leerlingen van dat gebouw. 
Toezicht zal met inzet van mensen en camerahulpmiddelen gebeuren. Het worden lichte, open ruimtes op de begane grond.  

Het hoofdadres van Porteum wordt De Campus 9, 8233 GA Lelystad

Ja. Het wordt een cradle-to-cradle gebouwde campus, waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Een bijna energieneutrale campus bovendien met bijvoorbeeld op alle daken zonnepanelen.

Op dit moment zijn er direct bij Porteum onvoldoende sportfaciliteiten om alle leerlingen naast Porteum te laten sporten. Hierover zijn wij in gesprek met de gemeente Lelystad.

In het begin zullen sommige leerlingen voor hun sportlessen mogelijk naar een andere locatie moeten fietsen. Eersteklassers sporten sowieso in de huidige Rietlanden-hallen, naast Porteum.

Veiligheid
  • Porteum is van alle kanten met fietsbruggen en extra brede fietspaden toegankelijk. Aan de zijde van Landstrekenwijk/Warande wordt een nieuwe fietsbrug gerealiseerd. 
    Auto’s, fietsers en voetgangers zijn op en rond de campus volledig van elkaar gescheiden.
     
  • Voor het autoverkeer wordt er een eenrichtingslus gecreëerd op de plek waar nu nog De Rietlanden staat. Zo kunnen leerlingen veilig worden afgezet en kunnen auto’s van medewerkers en bezoekers veilig worden geparkeerd. Tot die tijd wordt er een noodvoorziening gecreëerd op de plek waar nu het bouwverkeer rijdt en parkeert.

Maximaal 600 leerlingen, maar deze zullen niet altijd allemaal tegelijk aanwezig zijn. Ieder gebouw bestaat uit thuisbases van 250-300 leerlingen met zo’n 14 docenten.

Ja. Elk van de zes schooldelen zal zijn eigen servicebalie met conciërges/toezichthouders hebben. Elke leerling heeft een vaste thuisbasis waar ook zijn of haar docenten zijn. Verder is de school zo transparant mogelijk ontworpen en zorgt de organisatie in kleine teams ervoor dat je elkaar kent en gekend wordt. En uiteraard is er ook cameratoezicht op Porteum.

Ja. Elk schoolgebouw heeft een eigen fietsenstalling op de begane grond. Deze is ruim genoeg voor alle leerlingen van dat gebouw. 
Toezicht zal met inzet van mensen en camerahulpmiddelen gebeuren. Het worden lichte, open ruimtes op de begane grond.  

Ja. Dit is op voldoende manieren getoetst door verkeersdeskundigen. 

Fietsen en auto’s worden volkomen van elkaar gescheiden en er is één centrale toegang tot de campus. Na deze toegang gaan de leerlingen naar hun eigen schoolgebouw, waar ze de fiets stallen. De Landstrekenwijk en Warande zullen door een nieuwe fietsbrug worden ontsloten. Bovendien wordt er een zogenaamd e-bikepad van 4 meter breed aangelegd tussen het centrum en het vliegveld. Dit pad komt langs Porteum. 

Meer dan de helft van de tijd. In principe verlaat je je thuisbasis alleen voor sport, kunst en cultuur en als er heel specifieke faciliteiten nodig zijn voor bijvoorbeeld een scheikundeproef.

Leerlingen en docenten zitten voor het grootste deel van de schoolweek op een eigen thuisbasis van de campus. Daar is alles dus dichtbij. De enige grote verplaatsingen van leerlingen vinden plaats in de richting van de sporthallen en voor specifieke vakken als drama en muziek. Ook daar is voldoende tijd voor.

De eersteklassers starten een half uur eerder dan de andere leerlingen, om 8.15 uur. Dit scheelt al drukte. Ook gaat iedereen bij aankomst over de extra brede fietspaden direct door naar een eigen gebouw met eigen fietsenstalling.

Onderwijs

Ja. Tweetalig onderwijs (TTO) wordt aangeboden in het havo/vwo. We starten in leerjaar 1 en laten dit aanbod jaarlijks meegroeien. 
Kijk voor meer informatie op https://www.porteum.nl/onderwijs/tweetalig-onderwijs/

Alle leerlingen die ingeschreven staan op één van onze scholen zijn gegarandeerd van een plek op Porteum. Nieuwe leerlingen kunnen worden aangemeld via https://www.porteum.nl/inschrijven/

Alle leerlingen hebben een nieuw e-mailadres gekregen.
LeerlingroepnaamLeerlingnummer@ll.porteum.nl

Dus, pietje23456@ll.porteum.nl

Het draadloze netwerk voor leerlingen is ‘Porteum’ en niet Gasten-Porteum.
Inloggen doe je met je e-mailadres en je wachtwoord.

Op Porteum start klas 1 om 8:15 uur met een Start van de Dag.

Voor klas 2 en hoger begint de schooldag een half uurtje later: om 8:45 uur.

Het wachtwoord beheren kan via https://mijn.porteum.nl 
Als het privé e-mailadres bij ons bekend is in Magister dan kan je zelf je wachtwoord aanpassen in https://mijn.porteum.nl.

Als je privé e-mailadres nog niet bij ons bekend is, kun je dit doorgeven aan de leerlingadministratie. Doe dit door een mail te sturen naar leerlingadministratie@porteum.nl

Er komen leseenheden van 90 en/of 45 minuten.
Als je lesuur 90 minuten duurt betekent dit natuurlijk niet 90 minuten uitleg van een docent. 90 minuten geeft juist de ruimte om binnen een les veel verschillende werkvormen te kiezen.

Op Porteum is veel meer te kiezen dan nu. Door slim samen te werken ontstaat hier ruimte voor

Zo hebben we op het vmbo straks de profielen Bouwen, Wonen en Interieur / Horeca, Bakkerij en Recreatie / Produceren, Installeren en Energie / Zorg en Welzijn / Economie en Ondernemen / Dienstverlening en Producten. 

Zes profielen dus, waar op de meeste andere scholen maar een paar of zelfs maar één profiel wordt aangeboden.

Ook bieden we in klas 1 van het vmbo een speciale techniekroute aan en werken we in de tl met ontdekkingsroutes alfa, bèta en gamma.

In het havo/vwo hebben we op Porteum onder andere een gymnasium, Technasium, International Business College, tweetalig onderwijs en de ontdekkingsroutes kunst & cultuur, maatschappij & ondernemen en natuur & techniek. In de bovenbouw krijg je daar nog extra ruimte voor verbreding en verdieping, waardoor het aanbod nog meer op jouw wensen en ontwikkeling kan worden afgestemd.

Dat denken wij wel. Het aanbod is veel groter en anders georganiseerd. We hebben er nadrukkelijk voor gekozen om docenten vooral aan hun eigen groepen les te laten geven. Samenwerking biedt de mogelijkheid om nieuwe manieren van onderwijs te onderzoeken en te werken aan een vorm van gepersonaliseerd leren. Een nieuw gebouw levert geen beter onderwijs op, maar het biedt ons wel de mogelijkheid om meer samen te werken en leerlingen meer te kunnen bieden.

De inhoud van ons onderwijs zal bepalen welke middelen we inzetten. Wij geloven dat dit nog een flinke poos een mix zal zijn van gedrukte boeken en digitale middelen. Wanneer leren beter gaat met digitale middelen, zullen we dit zeker niet nalaten. ICT-bedrijven zien onze campus als een voorbeeldschool en willen ons het beste van het beste bieden. Hier gaan wij natuurlijk optimaal gebruik van maken. 

Voor het bieden van maatwerk en onderwijs dat zich aanpast aan de leerling is het van groot belang om met digitale middelen te werken.

Bij aanmelding voor klas 1 krijgen leerlingen de ruimte voorkeuren aan te geven. Net als nu zullen we daar zoveel mogelijk rekening mee houden. 

Voor de leerlingen die nu op ISG Arcus, SG De Rietlanden of de SGL zitten hangt het af van de klas en het niveau:

Van klas 1 naar klas 2

Als je nu in klas 1 zit, blijft je groep zoveel mogelijk hetzelfde. Wel worden de groepen van de huidige drie scholen natuurlijk verdeeld over de verschillende schoolgebouwen van Porteum. Je zit straks dus wel in een schoolgebouw of thuisbasis met groepen leerlingen van de andere scholen. 

Van klas 2 naar klas 3

Als je in klas 2 van het vmbo zit, maak je een keuze voor één van de zes profielen. Daarom zou je ook op je huidige school in een nieuwe klas terechtkomen. Dit is op Porteum ook zo. Op basis van je profielkeuze word je ingedeeld.

In het havo/vwo ga je naar een klas 3 havo/vwo, klas 3 vwo of klas 3 gymnasium. Je mag een eerste en tweede keuze doorgeven voor een thuisbasis en je mag één naam doorgeven bij wie je in de klas wil zitten. Daar houden we dan zoveel mogelijk rekening mee. Uiteraard is het dan wel belangrijk dat jullie allebei op hetzelfde niveau instromen en dezelfde keuze voor een thuisbasis hebben gemaakt.

Klas 3 naar klas 4

In het vmbo blijven de groepen intact. De mentoren gaan dan ook zoveel mogelijk mee.

In het havo/vwo kies je aan het einde van klas 3 een profiel en deze keuze bepaalt in welke thuisbasis je terecht komt. 

Uiteindelijk zullen wij op Porteum gaan werken met een eigen device voor elke leerling. Het is aannemelijk dat wij zullen gaan werken met iPads.
Op dit moment zijn wij in overleg met leveranciers om een aantrekkelijke en betaalbare oplossing voor alle ouders te kunnen bieden. Dit aanbod volgt binnenkort.

Door de krachten te bundelen kunnen we meer ondersteuning bieden. Bovendien zijn de groepen en teams zo georganiseerd dat we kleine, veilige thuisbases kunnen bieden, waar leerlingen te maken hebben met een vaste groep medewerkers. 

Kijk voor meer informatie over de ondersteuning op Porteum op https://www.porteum.nl/onderwijs/onze-ondersteuning/

Je kunt je schoolboeken voor schooljaar 2021-2022 eenvoudig zelf bestellen via VanDijk.nl
Dit kan al vanaf 8 juli.
Kies voor havo/vwo het Porteum Lyceum en voor vmbo basis/kader, kader/tl en tl/havo het Porteum College.

In augustus 2021, bij de start van schooljaar 2021-2022, openen wij de deuren van Porteum voor onze leerlingen.

Op vrijdag 27 augustus worden alle leerlingen (in groepen) op Porteum verwacht. Je maakt dan eindelijk kennis met je nieuwe school en klas.
Na het daaropvolgende weekend starten we met de lessen en introductieactiviteiten.

Porteum heeft 3 BRIN-nummers:

Porteum Lyceum (havo/vwo) – 18GC
Porteum College vmbo basis/kader – 18DQ
Porteum College tl/havo – 00ZO

Dit betekent dat leerlingen als volgt moeten worden ingeschreven:
Advies havo/vwo of vwo: 18GC
Advies basis/kader of kader/tl: 18DQ
Advies tl/havo: 00ZO

Je vindt onze lestijden op https://www.porteum.nl/lestijden/

Wij zijn een aspirant begaafdheidsprofielschool. Dit betekent dat wij kwalitatief hoogwaardig onderwijs en begeleiding bieden aan hoogbegaafde leerlingen.
Hierbij is maatwerk heel belangrijk. Leerlingen die hoogbegaafd zijn komen dan ook niet in één klas, maar krijgen vanuit een reguliere setting ruimte, faciliteiten en ondersteuning. Dit zal voor iedere leerling anders zijn. 

Meer dan de helft van de tijd. In principe verlaat je je thuisbasis alleen voor sport, kunst en cultuur en als er heel specifieke faciliteiten nodig zijn voor bijvoorbeeld een scheikundeproef.

In klas 1 werken wij met havo/vwo-klassen (uitgezonderd het gymnasium). 
In klas 2 werken wij met havo/vwo- en vwo-klassen.

Vanaf klas 3 werken wij met havo- en vwo-klassen.

Huidige leerlingen

Voor de leerlingen die nu op ISG Arcus, SG De Rietlanden of de SGL zitten hangt dit af van de klas en het niveau:

Van klas 1 naar klas 2

Als je nu in klas 1 zit, blijft je groep zoveel mogelijk hetzelfde. Wel worden de groepen van de huidige drie scholen natuurlijk verdeeld over de verschillende schoolgebouwen van Porteum. Je zit straks dus wel in een schoolgebouw of thuisbasis met groepen leerlingen van de andere scholen. 

Van klas 2 naar klas 3

Als je in klas 2 van het vmbo zit, maak je een keuze voor één van de zes profielen. Daarom zou je ook op je huidige school in een nieuwe klas terechtkomen. Dit is op Porteum ook zo. Op basis van je profielkeuze word je ingedeeld.

In het havo/vwo ga je naar een klas 3 havo/vwo, klas 3 vwo of klas 3 gymnasium. Je mag een eerste en tweede keuze doorgeven voor een thuisbasis en je mag één naam doorgeven bij wie je in de klas wil zitten. Daar houden we dan zoveel mogelijk rekening mee. Uiteraard is het dan wel belangrijk dat jullie allebei op hetzelfde niveau instromen en dezelfde keuze voor een thuisbasis hebben gemaakt.

Klas 3 naar klas 4

In het vmbo blijven de groepen intact. De mentoren gaan dan ook zoveel mogelijk mee.

In het havo/vwo kies je aan het einde van klas 3 een profiel en deze keuze bepaalt in welke thuisbasis je terecht komt. 

De campus heet Porteum. De gebouwen heten Brug, Boeg, Ruim, Steven, Kompas, Peil en Echo. 
De gebouwen KompasPeil en Echo zijn voor het havo/vwo en de gebouwen BoegRuim en Steven zijn voor het vmbo.

Kompas: gymnasium, kunst & cultuur
Peil: maatschappij & ondernemen, International Business College
Echo: natuur & onderzoeken en op de bovenste verdieping De Leerroute
Tussen de gebouwen Peil en Echo vind je de Makerspace van ons Technasium. De grootste van Nederland!

Boeg: vmbo b/k klas 2 t/m 4 en de 6 profielen.
Ruim: Het Junior College (klas 1) vmbo basis/kader en tl
Steven: Klas 2 t/m 4 tl.Tussen de gebouwen Boeg en Ruim hebben we een grote werkhal die de mogelijkheid biedt om de mooiste dingen te maken.

In het zevende gebouw, de Brug, vind je ons eigen theater, cultuurruimtes en de kantoren.

Alle leerlingen die ingeschreven staan op één van onze scholen zijn gegarandeerd van een plek op Porteum. Nieuwe leerlingen kunnen worden aangemeld via https://www.porteum.nl/inschrijven/

Alle leerlingen hebben een nieuw e-mailadres gekregen.
LeerlingroepnaamLeerlingnummer@ll.porteum.nl

Dus, pietje23456@ll.porteum.nl

Het draadloze netwerk voor leerlingen is ‘Porteum’ en niet Gasten-Porteum.
Inloggen doe je met je e-mailadres en je wachtwoord.

Op Porteum start klas 1 om 8:15 uur met een Start van de Dag.

Voor klas 2 en hoger begint de schooldag een half uurtje later: om 8:45 uur.

Het wachtwoord beheren kan via https://mijn.porteum.nl 
Als het privé e-mailadres bij ons bekend is in Magister dan kan je zelf je wachtwoord aanpassen in https://mijn.porteum.nl.

Als je privé e-mailadres nog niet bij ons bekend is, kun je dit doorgeven aan de leerlingadministratie. Doe dit door een mail te sturen naar leerlingadministratie@porteum.nl

Er komen leseenheden van 90 en/of 45 minuten.
Als je lesuur 90 minuten duurt betekent dit natuurlijk niet 90 minuten uitleg van een docent. 90 minuten geeft juist de ruimte om binnen een les veel verschillende werkvormen te kiezen.

Maximaal 600 leerlingen, maar deze zullen niet altijd allemaal tegelijk aanwezig zijn. Ieder gebouw bestaat uit thuisbases van 250-300 leerlingen met zo’n 14 docenten.

Op Porteum is veel meer te kiezen dan nu. Door slim samen te werken ontstaat hier ruimte voor

Zo hebben we op het vmbo straks de profielen Bouwen, Wonen en Interieur / Horeca, Bakkerij en Recreatie / Produceren, Installeren en Energie / Zorg en Welzijn / Economie en Ondernemen / Dienstverlening en Producten. 

Zes profielen dus, waar op de meeste andere scholen maar een paar of zelfs maar één profiel wordt aangeboden.

Ook bieden we in klas 1 van het vmbo een speciale techniekroute aan en werken we in de tl met ontdekkingsroutes alfa, bèta en gamma.

In het havo/vwo hebben we op Porteum onder andere een gymnasium, Technasium, International Business College, tweetalig onderwijs en de ontdekkingsroutes kunst & cultuur, maatschappij & ondernemen en natuur & techniek. In de bovenbouw krijg je daar nog extra ruimte voor verbreding en verdieping, waardoor het aanbod nog meer op jouw wensen en ontwikkeling kan worden afgestemd.

Voor een heel groot deel wel. Denk maar een de nieuwe werkhal, de sciencelabs, de prachtige keuken voor HBR en ga zo maar door. Wat nog wel goed is, nemen we natuurlijk mee. We letten op de kleintjes/

Ja. Elk schoolgebouw heeft een eigen fietsenstalling op de begane grond. Deze is ruim genoeg voor alle leerlingen van dat gebouw. 
Toezicht zal met inzet van mensen en camerahulpmiddelen gebeuren. Het worden lichte, open ruimtes op de begane grond.  

Ja. Dit is op voldoende manieren getoetst door verkeersdeskundigen. 

Fietsen en auto’s worden volkomen van elkaar gescheiden en er is één centrale toegang tot de campus. Na deze toegang gaan de leerlingen naar hun eigen schoolgebouw, waar ze de fiets stallen. De Landstrekenwijk en Warande zullen door een nieuwe fietsbrug worden ontsloten. Bovendien wordt er een zogenaamd e-bikepad van 4 meter breed aangelegd tussen het centrum en het vliegveld. Dit pad komt langs Porteum. 

Je kunt je schoolboeken voor schooljaar 2021-2022 eenvoudig zelf bestellen via VanDijk.nl
Dit kan al vanaf 8 juli.
Kies voor havo/vwo het Porteum Lyceum en voor vmbo basis/kader, kader/tl en tl/havo het Porteum College.

In augustus 2021, bij de start van schooljaar 2021-2022, openen wij de deuren van Porteum voor onze leerlingen.

Op vrijdag 27 augustus worden alle leerlingen (in groepen) op Porteum verwacht. Je maakt dan eindelijk kennis met je nieuwe school en klas.
Na het daaropvolgende weekend starten we met de lessen en introductieactiviteiten.

We zullen ervoor zorgen dat leerlingen ook kunnen profiteren van de voordelen van de campus. Zowel qua aanbod als qua faciliteiten. We zorgen er echter wel voor dat leerlingen geen ‘last’ krijgen van de overgang. Zo zullen examenleerlingen vrijwel niets merken en zorgen we dat leerlingen in de onderbouw zoveel mogelijk in hun eigen groep blijven. 

Je vindt onze lestijden op https://www.porteum.nl/lestijden/

Meer dan de helft van de tijd. In principe verlaat je je thuisbasis alleen voor sport, kunst en cultuur en als er heel specifieke faciliteiten nodig zijn voor bijvoorbeeld een scheikundeproef.

De eersteklassers starten een half uur eerder dan de andere leerlingen, om 8.15 uur. Dit scheelt al drukte. Ook gaat iedereen bij aankomst over de extra brede fietspaden direct door naar een eigen gebouw met eigen fietsenstalling.

De meeste vakken op de drie scholen werken al met dezelfde methodes. In de afgelopen jaren zijn methodes en lessentabellen zoveel mogelijk op elkaar afgestemd.

Overig

Ja, Porteum wordt een gezonde school met een zogenaamde Gezonde Schoolkantine. De catering zal bestaan uit een uitgebreid assortiment verse producten die door middel van slimme automaten kunnen worden aangeschaft.

Alle leerlingen hebben een nieuw e-mailadres gekregen.
LeerlingroepnaamLeerlingnummer@ll.porteum.nl

Dus, pietje23456@ll.porteum.nl

Het draadloze netwerk voor leerlingen is ‘Porteum’ en niet Gasten-Porteum.
Inloggen doe je met je e-mailadres en je wachtwoord.

Het wachtwoord beheren kan via https://mijn.porteum.nl 
Als het privé e-mailadres bij ons bekend is in Magister dan kan je zelf je wachtwoord aanpassen in https://mijn.porteum.nl.

Als je privé e-mailadres nog niet bij ons bekend is, kun je dit doorgeven aan de leerlingadministratie. Doe dit door een mail te sturen naar leerlingadministratie@porteum.nl

Kleinschaligheid is op Porteum heel belangrijk en daarom heb je op Porteum je eigen thuisbasis. Toch vinden wij het nog heel belangrijk dat je ook regelmatig leerlingen uit de andere gebouwen van Porteum ontmoet. Dit is ook meteen één van de voordelen van een campus. Alles is apart, maar toch samen.

Daarom organiseren we diverse gezamenlijke activiteiten en projecten op sportief en cultureel gebied. Ook werken we aan samenwerkingen tussen bijvoorbeeld het technasium en de technische profielen van het vmbo. 

Uiteindelijk zullen wij op Porteum gaan werken met een eigen device voor elke leerling. Het is aannemelijk dat wij zullen gaan werken met iPads.
Op dit moment zijn wij in overleg met leveranciers om een aantrekkelijke en betaalbare oplossing voor alle ouders te kunnen bieden. Dit aanbod volgt binnenkort.

We streven ernaar alles waar we trots op zijn mee te nemen naar de campus. Misschien iets aangepast en waarschijnlijk nog verbeterd. En natuurlijk gaat er veel mee naar Porteum. Denk maar aan al die docenten met hun jarenlange ervaring of aan de gedenkplekken die op alle scholen te vinden zijn.

Verder zijn we heel trots op ons verleden, maar willen we ook heel graag samen een volgende stap zetten. Dit is goed voor ons onderwijs, goed voor de leerlingen en goed voor Lelystad.

In aanloop naar de campus wordt er veel overlegd met het bedrijfsleven om in ieder geval goed aan te sluiten bij de wensen en eisen die de werkgevers stellen aan nieuw personeel. We zullen dan ook het onderwijsaanbod goed afstemmen met de werkgevers zodat er meer leerlingen dan nu werkzaam kunnen zijn in Lelystad en omstreken.

Nergens in Nederland is een school te vinden waar al op het vmbo, leerlingen meedraaien met het bedrijfsleven en waar de samenwerking zo nauw is vormgegeven. 

Voor bedrijven die samen met ons willen optrekken is Link Lelystad opgericht. Kijk voor meer informatie op https://linklelystad.nl

Je kunt je schoolboeken voor schooljaar 2021-2022 eenvoudig zelf bestellen via VanDijk.nl
Dit kan al vanaf 8 juli.
Kies voor havo/vwo het Porteum Lyceum en voor vmbo basis/kader, kader/tl en tl/havo het Porteum College.

Op vrijdag 27 augustus worden alle leerlingen (in groepen) op Porteum verwacht. Je maakt dan eindelijk kennis met je nieuwe school en klas.
Na het daaropvolgende weekend starten we met de lessen en introductieactiviteiten.

Het hoofdadres van Porteum wordt De Campus 9, 8233 GA Lelystad

De centrale receptie van Porteum is bereikbaar op 0320-752500.

Porteum heeft 3 BRIN-nummers:

Porteum Lyceum (havo/vwo) – 18GC
Porteum College vmbo basis/kader – 18DQ
Porteum College tl/havo – 00ZO

Dit betekent dat leerlingen als volgt moeten worden ingeschreven:
Advies havo/vwo of vwo: 18GC
Advies basis/kader of kader/tl: 18DQ
Advies tl/havo: 00ZO

In principe niet, tenzij er vragen uit de samenleving komen. 

Op de campus is plek voor álle leerlingen. Om ervoor te zorgen dat leerlingen kennismaken met de verschillen tussen mensen, krijgen zij in de onderbouw lessen/projecten waarin de verschillende religies en overtuigingen centraal staan. Leerlingen krijgen in de bovenbouw ruimte om zelf nog keuzes te maken op dit gebied. 

Met jouw schooladvies op zak, vind jij op Porteum zéker het onderwijs dat bij je past! Zie je jezelf straks al lopen? Op onze splinternieuwe, moderne en duurzame school? 

Kom aan boord!

Porteum
Copyright © 2022

Bij het doorgaan van gebruik van deze website, accepteer je het gebruik van cookies. MEER INFORMATIE

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close